CERVIKALNI SINDROM PDF

Title, Cervikalni sindrom. Author, Boris Nedvidek. Publisher, Lek, Length, 13 pages. Export Citation, BiBTeX EndNote RefMan. Ključne riječi: Cervikalni sindrom, vježbe pokreta. Review SUMMARY Neck pain syndrome is described as: Pain in the neck affects at least once in a lifetime. shared a link. SpSonSsoSredS. · January 20 ·. . Cervikalni sindrom ili sindrom vratne kralježnice. Cervikalni sindrom – uzroci.

Author: Mikazuru Goltigul
Country: Kosovo
Language: English (Spanish)
Genre: Personal Growth
Published (Last): 10 March 2010
Pages: 122
PDF File Size: 12.65 Mb
ePub File Size: 6.10 Mb
ISBN: 936-8-93796-485-5
Downloads: 10390
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Tojaramar

Skip to main content. Log In Sign Up. Domagoj Galkowski Skripta Neurologija Zagreb, lipanj Organizacija sive i bijele tvari CNS-a Bazalni gangliji i kontrola pokreta Uloga malog mozga u kontroli pokreta Kompjuterizirana tomografija CT cerfikalni CT angiografija Digitalna subtrakcijska angiografija DSA Multipla skleroza uzrok, oblici bolesti Epilepsija uzroci i podjela Ovisno o nastavcima neurona koji sudjeluju u prijenosu impulsa razlikujemo: U velikom i malom mozgu raspored je o ut, tj.

Amiotrofična lateralna skleroza

Sastoji se od triju dijelova: Mozak Dijeli se na: Obavijen je trima ovojnicama: Karotidni sliv Sustav velikih arterija koji zajedno s vertebralnim slivom opsrbljuje mozak s krvi. Vertebralni sliv Sustav velikih arterija koji zajedno s karotidnim slivom opskrblju mozak krvlju.

Nervus oculomotorius inervira m. Nervus trochlearis inervira m. Jedi i je koji izlazi iz lu a je. Spora faza nistagmusa je vertebralnog podrijetla, a brza faza je vjerojatno centralnog pod ijetla, tj.

Zbog toga se razmatraju zajedno. Filogenetski se mali mozak razvio iz vestibularnog sustava. Osjetno inervira volarnu stranu I. Osjetno inervira lateralni dio potkoljenice, dorzum stopala. Optjecaj cerebrospinalnog likvora je vrlo spor i nepravilan. Te promjene potencijala prikazuju se kao sinusoidna krivulja, koju nazivamo ritmovima.

  ASCRIPTION TO THE SALAFI MANHAJ PDF

Ispita ik e s ije iti glada niti pod djelovanjem sedativa. Posve oblikovani ritam pojavljuje se u pubertetu. Evocirani potencijali registriraju se na skalpu cefvikalni odvode se tek s dvije elektrode. Znatno su slabiji 0. P eko elekt oda a e teksu ili astoidu registriraju se promjene elektromagnetnih polja pri frekvenciji od do 3. Drugi je glavni cilj otkrivanje egzulceriranih plakova kao potencijalnih izvora za embolizaciju distalno. U od aslih igla ulazi -7 cm, a u djece 2- 3 cm.

Kompjuterizirana tomografija CT Rentgenske zrake slabe prolaskom kroz tkiva, a stupanj slabljenja ovisi o debljini tkiva. CT se svakako primjenjuje u bolesnika s akutnim infarktom mozga prije primjene trombolize.

P i je juje se i u detek iji a te io e skih cervikakni a ija ili za p ikaze sindrkm o skih dovodnih arterija, disekcija arterija, itd. Radio prijamnikom i potom se kompjutorski pretvaraju u sliku.

cervikogram

Seldi ege o o etodo. Jednofotonska emisijska tomografija SPECT Metoda kojom se mjeri regionalni protok krvi kroz mozak primjenom radioaktivnog joda. Uz ok ultiple skle oze ije poz at.

Nako toga ste oidi. Tremor- lijekovi sedativnog dijelovanja, npr. Tu se alaze tz.

Amiotrofična lateralna skleroza — Википедија, слободна енциклопедија

Na konveksnoj strani nalaze se gornje i postrane zatiljne vijuge. Postoji nekoliko vrsta apraksije: Rad je su sklad ccervikalni i p a il e, ali je slijed po ka. Unutarnji govor je uredan. U mozgovini postoje sitna krvarenja, degeneracije i nekroza neurona. Bolest nastaje mutacijom Huntingtinova gena koji se nalazi na kratkom kraku 4. Mutacija dovodi do ekspanzije ponavljanja CAG — tripleta, zdrava osoba ima 11 — 30 ponavljanja, a bolesnici od 36 — xervikalni.

  AVITAMINOSIS EN BOVINOS PDF

Traje 10 — 15 godina. Brzi pokreti su karakterizirani kao oni koji cervlkalni mogu suzbiti npr. Mogu se zausta iti sa o a k atko ije e i uz svjesni napor. Pri prvim znakovima fizijatar treba bolesniku propisati pretragu rendgen, CT, MR. Aura druga faza migrene s aurom — traje 5 — 60mi.

Cervikalni sindrom – Boris Nedvidek – Google Books

Faza aure cerviikalni migrena s aurom: Doima se da je prisvjestan. Napadaj traje 5 – seku di. Mogu ga uz oko ati i tu o i.

S obzirom na zapreku u optjecaju cerebrospinalnog likvora: U nastanku ovog sindroma sudjeluju: Etiologija je epoz ata. P iliko ustajanja upire se o natkoljenice Gowersov znak. Za bolest su vrlo visoke vrijednosti serumske kreatinkinaze. Sla odgo o a lijeko e, elika s t ost. Test i hi ito a, elekt o iog afija EMG. Etiologija olesti je epoz ata. Polimiozitis Autoi u a olest, poja ljuje se u.

Vaskularna demencija Vaskularna demencija je demencija koja nastaje kao posljedica cerebrovaskularnih bolesti. CT i MR pokazuju difuznu kortikalnu at ofiju.

Demarin V, Trkanjec Z. Remember me on this computer. Enter the email address you signed up with and we’ll email you a reset link. Click xindrom to sign up. Help Center Find new research papers in: