KALEMLJENJE RUZA PDF

Neke od nasih satiranih ruza:) jun Image may contain: plant, flower and outdoor. Image may contain: flower and plant. Image may contain: flower, plant. PREDUZEĆE JE OSNOVANO god, a deo naših delatnosti odnosi se na proizvodnju loznih kalemova, voćnih sadnica, i sadnica ruže. U sklopu preduzeća. Podloga za kalemljenje ruza Laksa/ Base for grafting roses. Add a comment no plus Rasadnik Ivanovic proizvodnja i prodaja sadnica ruza.

Author: Vim Kajinos
Country: Myanmar
Language: English (Spanish)
Genre: Travel
Published (Last): 5 February 2011
Pages: 428
PDF File Size: 12.74 Mb
ePub File Size: 1.56 Mb
ISBN: 157-7-77102-450-1
Downloads: 91578
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: JoJojora

Rasadnik Ruza -Joksic- |

Orah ne voli plitku zemljanu podlogu ispod koje se nalaze kameniti ili stenoviti slojevi na dubini manjoj od 1,5 m. Varijanta B — sadnja bez rigolovanja: Obavlja se zeleno orezivanje mladih bresaka.

Zabluda je da na dno rupe treba stavljati stajnjak, jer on je za koren biljke upotrebljiv tek kada ga gliste prevare i pretvore u aktivne mineralne materije slika A2. Od insekata, zimskim tretiranjem suzbijaju se: Manjak fosfora usporava stvaranje cvetnih i lisnih pupoljka, kao i razvoj mladara.

  BILLY WHITLEY STRIEBER PDF

Rupe treba da ostanu otvorene nedelje. Za zimsko tretiranje vocaka i vinove loze preporucuju se: Koristi se kao Galmin.

Orezivanje malina i kupina. Kako postepeno stabla zastarevaju, tako ih i uklanjamo.

Pripremaju se uslovi za sadnju jagode. Srednje pozna sorta je i bere se u drugoj polovini septembra. Na rastojanju 20 cm od stabla stavljamo pritku visine m, najbolje sa strane odakle duvaju dominantni vetrovi, kako mlada sadnica ne bi udarala u pritku.

Smatralo se da su to sinonimi iste sorte. Rigolovanje se izvodi specijalnim plugovima rigolerima. Vreme izvodenja zimskog tretiranja.

Pritke mogu biti drvene, PVC ili od babmusa. Sadnju treba da obavljaju dva radnika. Koristi se kao Galpar. Mogu se unositi i u toku vegetacije, zajedno sa navodnjavanjem. U vetrovitim rejonima najbolje je da su redovi upravni na pravac vetra, kako bi se umanjilo njihovo nepovoljno dejstvo.

Letnja rezidba je dopuna zimskoj. Ne sme se kasniti jer se pupoljci ribizle razvijaju dosta rano, dobro nabubre i lako se osipaju. Varijanta A — sadnja posle rigolovanja: Koristi se kao Oleo ultravet. Na dno rupe se stavlja gr.

  IMSAKIAH RAMADHAN 2012 PDF

Rasadnik Ruza -Joksic-

Ako se kopa dublje od 40 cm, taj sloj se samo prekopa i ostavi na istoj dubini. Sredstva za zimsko tretiranje. Sve ostalo se radi kao u varijnti A. Sadnicu vezujemo trakom kalemljenhe starih tkanina, u formi 8-ce. Zimsko prskanje se izvodi u vreme mirovanja vegetacije. Sadnice se pre sadnje oprskaju rastvorom bakra.

Vremenom plodovi pocrne i otpadnu. Otpornost na niske temperature mu je dobra, ali je sorta osetljiva na Botritis. Rezidba crne ribizle posle sadnje Veb sajt: Kao i razvodjenje mladara. Rezidba na rod obavlja guza u periodu dubokog mirovanja a najkasnije do kraja marta. Takodje vole rastresitu zemlju zbog dobre odvodljivosti vode. Rupe se kopaju dimenzija minimum 1,5×1,5m, dubine cm.

Dezinfekcija sadnica Sadnice se pre sadnje oprskaju rastvorom bakra.